Samlervåpen

unike antikviteter

Fra Øverste hylle.......

Noen utvalgte antikviteter som kanskje er av spesiell interesse for spesialiserte samlere. Har ikke plass til alt lenger dessverre så dette skal ut med tungt hjerte.......det meste egenimportert fra USA og auksjonshus som Rock Island osv. Dessverre ganske kostbart når kommisjon frakt og toll/ MVA er betalt, men ett hakk eller to over det mest vanlige.

Unik Merwin .44 Russ. Antikk

Denne tredje modellen er i fantastisk stand. En S.K. "Army". Det spesielle med den er ikke bare at den er utrolig god bevart, men at den er i .44 Russian og merket med det. Dette kaliberet er nærmest ikke nevnt i Merwin, Hulbert & Co. sammenheng, unntatt i forbindelse med forsøk på å lande en russisk kontrakt. De er mildt sagt svært sjeldne. Denne er som nevnt godt bevart, tight på alle måter. Tønneakslingen suger sammen mekanismen ved åpning (som kjennetegner de som er i god stand) og den har den ettertraktede folde-hanen. Nærbildene viser noe støv/fiber som sitter fast i fettet i finishen).

Jeg selger ikke ammunisjon.

Kr. 48500

Nydelig antikk Merwin 7" 44/40

Strøken diger Merwin, Hulbert & Co. 3. Model DA "Pocket" Army i .44 WCF. Dette er den peneste av denne modellen jeg fant etter 10 år med leting....."Samlingen" roteres og den må nå ut. "Perfekt" skal brukes med forsiktighet, men denne kommer ganske nærme både utvendig og innvendig. Løpet er "perfekt". Kun ubetydelige småmerker av håndtering. Standen og mekanisk er omtrent som ny. Stram og tett på alle måter. Kjempe vakum i tønneakslingen. Disse har den karakteristiske selektive utdrageren som vist på bildet. Det er svært vanskelig å finne antikke våpen i så pen stand, langt mindre forniklede, der lytene ofte synes bedre. Av Merwiner er 4. Modell kanskje noe mer vrien. Denne har alle mange av de poengivende faktorene, som Birdshead / "Scullcrusher" grep, 7" pipe og nydelig stand. Produsert tidlig på 1880 tallet og antikk.

Jeg selger ikke ammunisjon.

Kr. 45000


.38 DA Merwin, Hulbert & Co m/2 løp - antikk

Nydelig Merwin i .38 med velfungerende single og double action. Disse hadde en unik selektiv uttrekker mekanisme, der man åpnet løp og tønne ved å vri, så vende og trekke fremover. De skutte patronene falt ut mens de uskutte ble igjen. Perfekt mekanisk, pene, hele grep, nydelig flammeherding synlig på foldehanen og avtrekkeren. Begge løp er nydelige innvendig; speilblanke med skarp rifling. Låsing, uttrekk og aksel-vakuum er flott. Nikkelen er svært inntakt med noen få flekker som fremkommer av bildene. Sjelden stand på finishen. Fallsnor ring på grepet. Denne kommer med ett ekstra løp (det korte). Det er utvilsomt fabrikktilpasset men er ikke nummerlikt. Merwin hulbert løpene passet ikke "om hverandre" selv i samme kaliber men dette løpet passer og fungerer perfekt og fulgte med revolveren når jeg kjøpte den for årevis siden. Det sparer man noen "tusinger" på. For så vidt mer uvanlig med ikke-nummelikt passende løp enn nummerlikt, passsende løp. Løse løp til Merwin'er har jeg gitt opp å lete etter så dette er en sjeldenhet. Produsert på tidlig 1880 tall og antikk. Selges til ansvarlige voksne. Jeg selger ikke ammunisjon.

SOLGT