Samlervåpen

unike antikviteter


Winchester Model 1873 "Special Order" .38/40 (.38 wcf)

Hel og fin rifle, god mekanisk. Tight med god mating. Pent treverk. Løpet er bra men ikke perfekt. Definert og hel rifling men mørk mellom. Tydelig brukspreget men langt fra elendig. Ingen dype groper. 24" Åttekantet løp med "halvt" magasin. Støvdekslet er der enda. Dette mangler ofte. Produsert i 188 og antikk.

Kr. 25000 - PÅ HOLD

Smith & Wesson mm

Smith & Wesson New Model 3 Target Kal. 32-44 med brev!!

Disse er utrolig vanskelige å finne med produksjons dato før 1890.


Kr. 28500

Dette er en av de høyest nummererte dokumenterte revolvere fra før 1890. 

Mekanisk perfekt og nydelig løp. Justerbart baksikte og "Target" forsikte. Brukspreget utvendig men med masse original blånering

Hele og fine grep. Løpet er perfekt.

Dette er ett sjeldent funn!!

Antikk med brev.

Merwin, Hulbert & Co.

Klassiske Westernrevolvere ett hakk over Smith og Colt med morsom selektiv utdragermekanisme. Disse ble laget i 1870-1880 tallet av Hopkins Allen Mfg Co. på oppdrag fra Merwin, Hulbert & Co. Kvaliteten og håndverket var i høyeste klasse, og etter min mening er disse mer interessante enn "de store" produsentene og deres masseproduserte sjel-løse vanskapninger ;-).

Samlerinteressen for disse har tatt seg kraftig opp de siste årene og de matcher nå ofte de aller fineste Smith'er i priser men er langt, langt vanskeligere å få finne i god stand. Når det er sagt, har man ikke en western samling uten en Colt, F&W Bulldog,Smith, Sharps, Remington OG en Merwin...........

Merwin, Hulbert & Co 1st Model Army .44 MH

Unik, flott, sjelden. Nydelig. Utmerket stand på alle måter. Denne har den uvanlige låsekula på tønnelåsen som U.S. Army spesifiserte når de testet disse. Den forsvant på senere utgaver av 1st Model pga den var overflødig. Stram mekanikk, timing, nydelig løp. Antagelig ikke avfyrt men jeg kan ta feil. Kombinasjonen av denne modellen med gravyre, grep og stand er helt unik og prisen er deretter.

Remington

Noen utvalget Remington våpen, som nå må vike for sine dyrere brødre... klassiske western våpen dette også!

Remington 1875 Kal. 44/40

Antagelig førsteårs eller andreårs produksjon (nummeret sitter under grepet og jeg har ikke skrudd det av. Oppgitt til 1225). Nydelig mekanisk og i pipa. Ca 92+% nikkel men det er omtrent umulig å vurdere det. Eventuelle lyter kommer frem på bildene. Sjekk under "Amerikansk". Det er meget meget vanskelig å finne en -75 i denne standen. Denne ble kjøpt for 7 år siden uten tanke på salg så den var dyr i $$$$$ på den tiden........disse har begynt å krype over $10000 de siste årene. De fine blå har blitt enda dyrere. Denne har originale grep, originalt forsikte (ofte endret til svalehale spor), ikke boret for fallsnor-ring, original finish og kun ubetydelige lyter som noen merker i grepet, ettpar "våpenskap" riper her og der, som trekker noe nedover.

Kr. 43000

Remington Rider Magazine Pistol.32 Ex. short RF

Ett bra eksempel. Designet av Rider, prod. mellom 1871-88. Ca 15000 ble laget. Uvanlig i det at den fungerer og ikke mangler deler. De graverte var vanligere enn de uten. Hele men slitte grep. Denne har en lever action mekansime med 5 skudds rørmagasin (!), og man sikter gjennom ett hull i hanen. Desverre meget høy kilopris, men veldig morsom!!

Kr. 15500

0